Nieuws

EBPI bij J-Fall 2017

Heerlijke koffie, frunnik fidget cubes, goed gezelschap en gele ballonnen: het was druk op onze stand tijdens J-Fall! Je kon bij ons online je gegevens achterlaten voor meer informatie over:

- een kennissessie (eerste kwartaal 2018)
- een gratis boek over blockchain
- deelname aan de Dutch Blockchain Hackathon

Maar… vanwege problemen met wifi zijn niet alle gegevens opgeslagen. Computer says no! Gelukkig is hier de herkansing; vul op http://bit.ly/ebpi-jfall alsnog het formulier in en dan kunnen wij voor je aan de slag!

 Jfall2017

Van student tot bevlogen werknemer - mijn verhaal bij EBPI

Als laatstejaars Informatica student wist ik nog niet waar ik naartoe wilde of wat ik precies wilde doen binnen de wereld van software engineering. Mijn focus lag enkel bij het behalen van een bachelor, zonder nog te weten waarvoor ik het precies nodig had. Om toch nog een beetje voorbereid te zijn, hield ik mijn LinkedIn-account bij met de vaardigheden die ik mezelf aanleerde gedurende mijn studie. Dit kwam goed van pas, want zoeken naar een afstudeerplek was niet meer nodig: ik werd uitgenodigd voor een gesprek bij EBPI. Een bedrijf waar ik nog nooit van gehoord had, gespecialiseerd in "ketenautomatisering", waar ik tevens nog nooit van gehoord had… maar het klonk belangrijk en moeilijk. Na deze 'diepgaande analyse', ging ik akkoord.

Uit het gesprek bleek dat EBPI inderdaad een set zeer cruciale systemen onder haar hoede had, in opdracht van zowel de overheid als het bedrijfsleven. Al snel begon ik aan de afstudeeropdracht. Wat mij vooral opviel in deze periode, was de tijd die mensen voor je vrijmaakten. Letterlijk iedereen binnen het bedrijf die ik nodig had voor de opdracht was meer dan bereid om hun steentje bij te dragen. De feedback was behulpzaam en er was veel kennis aanwezig bij collega's. Naast goede begeleiding, een prettige werksfeer en vrijheid binnen de opdracht, was mijn studentenhartje berooft door de geweldige lunch. Hoewel ze een beetje te oud voor me zijn, durf ik te zeggen dat we de leukste lunchdames hebben van ieder IT-bedrijf. Oh ja, en ik slaagde. Dat was ook leuk.

Na het afstuderen kreeg ik een baan aangeboden bij EBPI. In het begin was ik bang dat er op mij neer gekeken zou worden als pas afgestudeerde HBO-er die net komt kijken als junior software developer. Niets was minder waar: De feedback die ik krijg is erg leerzaam, en er is ook nog ruimte voor een eigen stijl. Na het volgen van een interne cursus heb ik het Oracle Certified Associate (OCA) 8 examen gehaald wat mijn skills in het ontwikkelen met Java heeft verbeterd. Daarnaast heb ik gefungeerd als Scrummaster in een tijdelijk team, een bijrol waar ik nu tevens voor gecertificeerd ben. Samen met mijn team ben ik verantwoordelijk voor een stuk software waar iedereen in heel Nederland mee te maken krijgt. Dat is toch gaaf!?

Al met al merk ik dat er hier kansen genoeg zijn, gecombineerd met een erg leuke werksfeer. Naast het dagelijkse werk behoren leuke activiteiten zoals borrels en snacks. Tevens zijn collega's ook erg actief in het organiseren van activiteiten. Met deze mensen ben ik ook na werktijd nog in voor een feestje. Terugblikkend op het laatste bedrijfsuitje, kan ik zeggen dat ik me ook niet hoef in te houden om nog een glaasje te nemen. De grappen waren nog nét iets grover dan tijdens de lunch.

Mijn gevoel zegt me dat ik me hier voorlopig nog kan blijven ontwikkelen in mijn vakgebied. Dat zal ik ook zeker blijven doen. Misschien kan ik binnenkort zelfs de nieuwe rekruten opleiden voor OCA 8. Dus, als je een leuke uitdaging zoekt in een gezellige ploeg, zou ik zeker niet verder zoeken.

Kevin Kerkhoven, junior software ontwikkelaar

SBR wint voor 2e keer Europese prijs

Het Nederlandse Standard Business Reporting (of SBR) programma heeft de prijs voor Europese Best Practice in de wacht gesleept in de categorie 'innovatieve oplossing voor complexe uitdagingen' bij de European Public Sector Award 2017. Diezelfde prijs is in 2015 ook uitgereikt aan SBR.

De European Public Sector Award (hierna EPSA) beoordeelde voorbeelden van innovatie in publieke dienstverlening en beleidsontwikkeling voor complexe, moeilijk te adresseren en vaak multidimensionale uitdagingen. Uit 150 inzendingen vanuit 30 landen is het SBR project samen met 33 andere inzendingen als best practice aangewezen. In de categorie Europees en Nationaal niveau was SBR een van de 13 winnende bijdragen.

Rol EBPI
Het SBR Programma (onderdeel van Logius) is een initiatief van de overheid, maar wordt in nauwe samenwerking met marktpartijen vormgegeven. EBPI is een van die marktpartijen. Bovendien zorgt EBPI ervoor dat de SBR-berichten via Digipoort uitgewisseld kunnen worden. Dat is de ICT-centrale voor berichtenverkeer voor de overheid, waarvan EBPI ook de ontwerper, leverancier en beheerder is. Ook de keteninformatiediensten die over de Digipoort voorziening gaan, worden door EBPI geleverd.

Miljoenen berichten
Op dit moment maakt de Belastingdienst veelvuldig gebruik van SBR voor gegevensuitwisseling van fiscale en financiële rapportages met organisaties. In 2016 werden er 18.4 miljoen berichten met SBR uitgewisseld met de Belastingdienst. Ook de KvK heeft SBR verplicht gesteld voor het deponeren van de jaarrekening. Vanaf dit jaar geldt die verplichtstelling al voor micro- en kleine ondernemingen.

Wat is SBR?
Standard Business Reporting (SBR) is een methode voor het samenstellen en aanleveren van financiële berichten. Met SBR worden gegevens eenvoudig hergebruikt voor verschillende soorten rapportages aan overheidsinstellingen en een aantal banken. Door standaardisatie biedt SBR veel voordelen: hergebruik van gegevens (dus minder werk), een betere kwaliteit van rapportages, minder fouten bij de verwerking van rapportages, het eerder ontdekken van fouten in rapportages en een snellere ontvangstbevestiging.

 Epsa 2017

Certificatie MVO-Prestatieladder

EBPI is al vanaf haar ontstaan bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De dienstverlening van EBPI is een schoolvoorbeeld van het groener maken van Nederland. Papieren gegevensstromen worden vervangen door digitale ketenberichten. Dus beperking van papiergebruik en beperking van vervuilend transport. In 2016 verwerkte EBPI al ruim 56 miljoen berichten en ruim 135 miljoen statusverzoeken. Naast het berichtenverkeer is EBPI ook intern actief op de People, Planet en Profit aspecten van MVO.

Omdat we trots zijn op onze resultaten is nu de stap gezet naar officiële certificatie in 2017. Daarvoor is de keuze gevallen op de Nederlandse organisatie MVO-Prestatieladder, welke op basis van ISO26000 een certificeerbare MVO-normenset heeft opgesteld. In juni 2017 heeft EBPI het MVO-P certificaat behaald.

 

Drie externe audits in 3 dagen!

Transfer ISO 9001 van Certiked naar BSI

Om externe audits te kunnen combineren heeft EBPI besloten om alle certificaten onder te brengen bij dezelfde certificerende instelling. Het ISO9001 certificaat is daarom overgeheveld van Certiked naar BSI. Op 14 maart 2017 heeft BSI daarvoor een Transfer audit uitgevoerd en daarin geconcludeerd dat de overheveling aan alle voorwaarden voldoet en dus per 14 maart is gerealiseerd. Op de website van EBPI is het ISO9001 logo van Certiked nu ook vervangen door het logo van BSI.

Transitie naar de nieuwe ISO 9001:2015 norm

EBPI heeft bij BSI aangegeven klaar te zijn met de overgang van de oude ISO9001 norm uit 2008 naar de vernieuwde ISO9001 norm uit 2015. Daarom heeft BSI aansluitend op de transfer-audit direct ook de transitie-audit uitgevoerd. Ook in deze audit heeft BSI geconcludeerd dat de transitie volledig goedgekeurd is, waardoor EBPI vanaf nu ISO9001:2015 gecertificeerd is.

Jaarlijkse controleaudit ISO 9001:2015 succesvol

Om het drieluik compleet te maken heeft BSI direct na de transitieaudit ook de jaarlijkse controleaudit uitgevoerd volgens de ISO9001:2015 norm. De conclusie van BSI is dat EBPI ook voor deze laatste audit geslaagd is en het ISO9001 certificaat ook het komende jaar gevoerd mag worden.

Drie intensieve dagen en veel waardering vanuit BSI over hoe EBPI omgaat met het gedachtengoed van kwaliteit en de gedegen manier waarop EBPI dat implementeert.

 

Dutch Blockchain Hackathon Aftermovie

 Video Miniatuur Ebpi

 

 

Team van EBPI naar de Nationale Blockchain Hackathon

Blockchain Hackathon

 

Den Haag - 17 januari 2017

Op 10, 11 en 12 februari is de Dutch Blockchain Hackathon 2017. Eén van de grootste en meest uitdagende hackathons van Europa op het gebied van de nieuwste internettechnologie, blockchain. Tijdens de hackathon lanceren tientallen teams prototypes voor nieuwe, baanbrekende toepassingen voor blockchain waarmee de samenleving en economie stukken slimmer kunnen worden georganiseerd. Als specialist op gebied van keteninformatisering heeft EBPI gekozen voor een strategisch partnership voor dit event. EBPI richt zich namelijk op de inrichting, verbetering en het beheer van geautomatiseerde informatie-uitwisseling. Daarnaast vaardigt EBPI een team af om mee te doen aan deze driedaagse hackathon.

Vijf tracks

In Groningen worden in het weekend van 10 tot 12 februari honderden deelnemers gefaciliteerd met razendsnel internet en de nieuwste technologie van partijen als Microsoft, IBM, Ethereum, BigchainDB en Blockchain.com. Tijdens de hackathon werken de teams in één van de vijf tracks (internationaal handelen en ondernemen, toekomstige pensioenketen, energietransitie, digitale identiteit en overheidsdienstverlening). Per track is er een cash prijs van €10.000,- beschikbaar, waarvan €7.500,- voor de winnaar en €2.500,- voor de runner-up. Per track is er plaats voor tien teams (3 tot 8 deelnemers).

Unieke samenwerking

De hackathon wordt georganiseerd door het Nederlandse bedrijf DutchChain en ondersteund door een unieke samenwerking tussen publieke en private partners (Privaat: ING, Exact Software, APG, EBPI, 216 Accountants, Deloitte, Microsoft en IBM. Publiek: Ministerie EZ, Dutch Digital Delta, de Kamer van Koophandel, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Nederland, Rijksuniversiteit Groningen, Gemeente Groningen, Provincies Drenthe en Groningen, Nationale Digicommissaris, Autoriteit Financiële Markten en de Nederlandsche Bank). Ook StartupDelta steunt de hackathon.

Krachten gebundeld

Voor het eerst bundelen ondernemers, software-ontwikkelaars, studenten, creatieven, interface designers en datawizards op dit gebied de krachten met specialisten van de Nederlandse overheid, toezichthouders, kennisinstellingen en grote bedrijven. Nooit eerder heeft een dergelijke grootschalige samenwerking rondom de ontwikkelingen van blockchain-technologie plaatsgevonden. Nederland toont zich met een dergelijk consortium wereldwijd in de kopgroep.

Blockchain: IT-revolutie

Blockchain belooft de grootste IT-revolutie sinds het internet te worden. In Nederland zijn zowel de overheid als grote ondernemingen serieus geïnteresseerd in de kansen die Blockchain biedt voor het oplossen van wezenlijke maatschappelijke uitdagingen. Wat als bureaucratie en paarse krokodillen worden uitgeroeid? Of identiteitsfraude de wereld uit wordt geholpen? Wat als we zelf kunnen gaan bepalen waar onze pensioengelden in worden geïnvesteerd, of waar en door wie onze energie wordt opgewekt en geleverd? Kunnen we onze overheidsdiensten aan de internationale gemeenschap aanbieden? Relevante vraagstukken in de huidige samenleving en economie waarvoor de blockchain technologie een oplossing lijkt te bieden. Het World Economic Forum plaatst Blockchain in de top zeven van technologieën die de meeste potentie hebben om de wereld radicaal te veranderen.

Kennisvoorsprong

Deelnemers krijgen, mede door de aanwezigheid en participatie van de samenwerkende partijen, een buitengewone kans op een aanzienlijke kennisvoorsprong in de ontwikkelingen en toepassingen van blockchain. Daarnaast vormt de Dutch Blockchain Hackathon 2017 de basis voor een informeel netwerk van deskundigen en pioniers. Inmiddels is ruim anderhalf miljard geïnvesteerd in blockchain bedrijven. Onderzoeken van o.a. Deloitte melden dat ook er de komende jaren, wereldwijd, vele miljarden in blockchain zullen worden geïnvesteerd. Voor landen en bedrijven die vooroplopen biedt dit kansen op extra groei.

Over de Dutch Blockchain Hackathon

De door DutchChain georganiseerde Dutch Blockchain Hackathon is de grootste in Europa, met een jaar lang durend innovatie programma en als hoogtepunt in februari 2017 een 3-daagse hackathon, waarbij met gezamenlijke slagkracht oplossingen worden gevonden voor maatschappelijke uitdagingen met internationale potentie. Het doel van de hackathon is het ontwikkelen, verbinden, versterken en versnellen van kennis, oplossingen en het ecosysteem zelf, door gelijkwaardige samenwerking en kansen met en voor start- en scale-ups, studenten, MKB IT bedrijven en corporates, kennisinstellingen en overheidsorganisaties te creëren. Op deze manier kunnen de winnende oplossingen en gelijkwaardige concurrentie worden ingezet om de samenleving slimmer te organiseren. Het verbonden acceleratieprogramma helpt betrokken partners en winnende teams om hun oplossingen te implementeren op een schaalbare manier.

 

Persbericht: EBPI en Onior gaan strategisch partnership aan

Den Haag - 12 januari 2016

EBPI, specialist in informatieketens, heeft een belang genomen in Onior, specialist in digitalisering en dossieroplossingen. Volgens beide directies vullen de bedrijven elkaar dusdanig mooi aan, dat deze samenwerking voor beide partijen leidt tot nieuwe kansen en voordelen.

Johan Mastenbroek, directeur EBPI: 'Onior past met haar specialisatie in document-gerichte oplossingen helemaal in onze gedachte van keteninformatisering. Zij zijn thuis in alle aspecten van ongestructureerde informatie, waar wij ons juist hebben gespecialiseerd in transactionele en gestructureerde informatie. We zijn dus volledig complementair.' Door de strategische samenwerking breidt EBPI haar portfolio uit met standaard diensten voor digitale dossiers en archivering. Voor Onior betekent het partnership meer ruimte voor groei en verdere professionalisering en schaalbaarheid van haar dienstverlening.

EBPI is in haar vakgebied van specialist in keteninformatisering een belangrijke speler. Mastenbroek: 'Wij richten ons op de inrichting, verbetering en het beheer van geautomatiseerde informatie-uitwisseling. En dan gaat het om zogenaamde verantwoordingsinformatie. Dat kan zowel puur vertrouwelijke informatie zijn, als ook deels publieke informatie, zoals bijvoorbeeld de jaarrekeningen en -cijfers. Die diensten leveren we aan verschillende overheidspartijen en het bedrijfsleven. EBPI heeft certificaten behaald voor IT servicemanagement (ISO20000), kwaliteitsmanagement (ISO9001) en informatiebeveiliging (ISO27001).

Richard Smit, directeur Onior: 'Onior is juist gespecialiseerd in de dossiermatige samenhang van ongestructureerde informatie en het borgen van de integriteit, authenticiteit en beveiliging van documenten in het digitale dossier. Onze klanten beheren, ontsluiten én archiveren grote volumes documenten in een diversiteit van processen, van juridische zaken en contractbeheer tot personeelsdossiers. De gezamenlijke oplossingen worden door deze samenwerking nog nauwer aan elkaar gekoppeld, waardoor de informatie voor de gebruiker meerwaarde krijgt en voor de opdrachtgever inzichten oplevert, die voorheen niet of zeer moeilijk te verkrijgen waren. Bovendien moeten deze informatieprocessen en dossiers voldoen aan wet- en regelgeving, een belangrijk onderdeel van onze expertise. Dat samenspel tussen EBPI en Onior sluit prachtig op elkaar aan.'

 

Winnaar J-Fall actie 2015 - 19 november 2015

Op donderdag 19 november hebben we Roel Timmer blij gemaakt met zijn prijs! Hij is de winnaar van onze speciale J-Fall actie.

Tijdens J-Fall, hét Java evenement van Nederland dat plaats vond op 5 november jl., was EBPI aanwezig met een stand en deelde actiekaarten uit met codes. Hiermee kon je kans maken op een Sphero BB-8 Droid.

We wensen Roel veel plezierige uren met Sphero toe. Verder danken we alle deelnemers aan de actie en tot J-fall 2016!
  Sphero Droid

EBPI aanwezig op J-Fall 2015 - 3 november 2015

Op 5 november a.s. is EBPI weer als business partner van NLJUG met een stand aanwezig op J-Fall, hét Java-evenement van Nederland. Dit jaar zal J-Fall 2015 plaatsvinden op een nieuwe locatie in de bioscoop CineMec in Ede.

Natuurlijk heeft de programmacommissie ook dit jaar weer gewerkt aan een spraakmakend programma met nationale en internationale topsprekers. Dit jaar bevat het programma maar liefst 42 sessies met 54 spraakmakende sprekers. Dat zijn meer sessies en sprekers dan J-Fall ooit gehad heeft.

Wij nodigen alle bezoekers graag uit om bij onze stand met onze experts (mee) te discussiëren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Java en over Java development binnen EBPI.

Houd je wel van een uitdaging? Dan kun je bij onze stand ook deelnemen aan onze dartgame! Hiermee maak je kans op een leuke prijs.

We hopen je te ontmoeten op 5 november bij de stand van EBPI! 

 

 

 

Winnaar Dartgame HBO-ICT event

We danken iedereen ontzettend voor een gezellige dag op het HBO-ICT event 2015 in het WTC te Rotterdam. We hebben leuke gesprekken gevoerd en leuke jonge IT'ers ontmoet.

De winnaar van onze EBPI Dartgame is: Stephan Jongejan.  Hij wist met 6 pijlen de letters E-B-P-I te gooien en bovendien de bullseye te raken! Stephan heeft de JBL bluetooth koptelefoon mee naar huis genomen. Gefeliciteerd en veel luisterplezier gewenst!

Prijswinnaar HBO ICT Dartgame

Transitie ISO 27001:2013 succesvol

Dinsdag 1 september heeft de transitie-audit voor ISO 27001 plaats gevonden. Tijdens deze audit
heeft de auditor gekeken of wij de transitie van "oude norm" (uit 2005) naar de "nieuwe norm" (uit 2013) op
de juiste wijze hebben vormgegeven en nieuwe elementen / maatregelen hebben geïmplementeerd. Hierop hebben wij een positief oordeel mogen ontvangen en is Ebpi met ingang van 22 september 2015 officieel ISO 27001:2013 gecertificeerd.

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging met als doel dat organisaties gegevens van hun klanten op een veilige wijze behandelen zodat ze Beschikbaar, Integer en Vertrouwelijk blijven. Deze standaard vereist dat EBPI voortdurend bedreigingen en risico's beoordeelt en passende beveiligingsmaatregelen neemt om de dienstverlening en informatie blijvend te beschermen tegen uitval, verminking en inbreuk.

De standaard vereist ook een Informatiebeveiliging managementsysteem om de effectiviteit van de set aan beveiligingsmaatregelen voortdurend te verbeteren, waardoor klanten kunnen blijven vertrouwen op de veiligheid van de dienstverlening van EBPI.

  BSI Assurance Mark ISO 27001 KEYB

 

EBPI officieel ISO 20000 gecertificeerd

Met ingang van 3 september 2015 is EBPI officieel in het bezit van het ISO 20000 certificaat. De afgelopen periode hebben we ook fase II van de audit met succes doorlopen en zijn we positief beoordeeld.

ISO 20000 is de internationale standaard voor Servicemanagement met als doel een win-win situatie voor klant en leverancier te bereiken. Deze standaard vereist dat alle fasen van de lifecycle van je dienstverlening, van tekentafel tot en met daadwerkelijk leveren van de dienst, op een beheerste en klantgerichte wijze verlopen waardoor klant en leverancier beide een toegevoegde waarde van de dienstverlening ervaren.

De standaard vereist ook een Servicemanagement systeem om de processen en mensen achter de dienstverlening voortdurend te verbeteren, waardoor de toegevoegde waarde van de dienstverlening ook in de toekomst gewaarborgd blijft.

BSI Assurance Mark ISO 20000 KEYB

EBPI premium partner The Hague Security Delta - 10 juli 2015

Sinds kort is EBPI partner geworden van The Hague Security Delta (HSD). Zij probeert initiatieven en innovatie rondom security te versnellen door bedrijven en overheden met elkaar te verbinden en hiermee kennis te delen. EBPI vindt informatiebeveiliging zeer belangrijk en wil maximaal profiteren van alle kennis en kunde die hierover in de markt beschikbaar is. Daarnaast willen wij als premium partner graag onze bijdrage leveren door kennis over security terug te geven aan de markt. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking!

Lees hier de aankondiging over onze samenwerking op de website van HSD.

HSD Logo High Res Jpeg Klein

 

Succesvolle samenwerking EBPI en Tweakers - 5 juni 2015

Op donderdag 4 juni vond de eerste editie van de Tweakers IT Meet up plaats en EBPI was sponsor! Als locatie hebben we gekozen voor de Barbaar in Delft, één van de TU-steden in Nederland.

Net als Tweakers wordt EBPI gedreven door een passie voor technologie én net als Tweakers is EBPI ooit op een zolderkamer begonnen om die passie in de praktijk te brengen. EBPI draagt Tweakers en de community een warm hart toe en velen van EBPI maken als persoon ook deel uit van diezelfde community. Voor EBPI is de samenwerking met Tweakers hierdoor een logische stap geworden en een mogelijkheid om in contact te komen met andere individuen met een passie voor technologie.

Tijdens de Meet up, die dankzij het prachtige weer deels buiten plaats vond, hielden zowel Tweakers als EBPI een praatje en werd een Pubquiz gespeeld onder het mom van "Hoeveel technische kennis heb jij?". De leden van het winnende team kregen allemaal een Raspberry Pi uitgereikt. Alle aanwezigen ging naar huis met een goed gevulde goodiebag! We kijken terug op een geslaagde avond met zo'n 90 users van Tweakers, medewerkers van Tweakers en VNU Vacature Media en onze eigen EBPI collega's! Wellicht tot een volgende editie!

 

EBPI uitgeroepen tot TopWerkgever - 1 mei 2015

Begin dit jaar heeft EBPI een medewerkersonderzoek laten uitvoeren door onderzoeksbureau de MonitorGroep. Afgelopen maand zijn de resultaten van het onderzoek door de Monitorgroep gepresenteerd aan het MT en vervolgens aan alle medewerkers. Zeer verheugd zijn we dat EBPI dankzij de hoge scores uitgeroepen is tot 'Topwerkgever'. De Monitorgroep doet het hele jaar veel van dit soort onderzoeken en EBPI zit bij de top 3 van al deze bedrijven. Lees hier het nieuwsbericht over ons Topwerkgeverschap.

 

EBPI sponsor op Developers Day - 15 april 2015

Op donderdag 16 april vindt Developers Day plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Een dag waarop alle developers van Nederland en ver daar buiten bij elkaar komen om te discussiëren en hun kennis te delen over dit keer: "The Internet of Things".
Namens EBPI zullen Victor den Bak en Chris de Vreeze deze middag om 15.00 uur een presentatie geven. De presentatie gaat over validatie van complexe gegevensstromen op basis van Scala en XML. EBPI is tevens met een stand op de informatiemarkt aanwezig. Onze EBPI collega's gaan graag met de bezoekers in gesprek over het thema en het vak!  

Dagwinnaars Nationale Carrière Beurs bekend! - 20 en 21 maart 2015

Alle bezoekers van onze stand wederom veel dank voor de goede sfeer en leuke gesprekken. We hopen dat het voor jullie ook een waardevol evenement is geweest.

De snelste ronde in onze racegame voor de eerste beursdag (20 maart) is neergezet door: Guido Madou

De snelste ronde op de 2e beursdag (21 maart) is neergezet door: Angelino Tromp

We zullen binnenkort contact met jullie opnemen om te zorgen dat de Playstation 4 en de game Driveclub in jullie bezit komt!

Bezoek ons op de Nationale Carrière Beurs 20 en 21 maart - 18 maart 2015

Op 20 en 21 maart staat EBPI met een stand (nr. 9) op de Nationale Carrière Beurs in de RAI in Amsterdam. Onze deskundige en enthousiaste collega's vertellen je graag meer over hoe het is om te werken bij EBPI en wat we precies doen. Je kunt hier al je vragen stellen, ook over ons gloednieuwe Traineeship dat in september van start zal gaan. In onze stand hebben we tevens gezorgd voor wat entertainment. We nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen bij standnummer 9.

Naast onze aanwezigheid op de beursvloer zal één van onze programmamanagers, Daan de Haas, op vrijdag 20 maart om 14.15 uur iets vertellen over zijn werk als projectleider tijdens de workshop: "Projectleiders: zo werken wij. Projectleiders van verschillende organisaties geven je een kijkje in hun keuken."

Winnaar Jfall 2014 racegame

And the winner is...

Ten eerste willen we iedereen ontzettend bedanken die heeft bijgedragen aan de leuke sfeer rond onze stand op J-Fall 2014!

Onder de deelnemers van de race game is tijdens het evenement een ware competitie ontstaan die tot de laatste minuut met spanning door iedereen gevolgd werd. Maar uiteindelijk kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn.

De prijs: Playstation 4 met Driveclub racegame.

De winnaar: Kevin Vermeulen

De snelste rondetijd: 1:34.490

 

Met de winnaar zullen we contact opnemen.

NLJUG J-Fall 2014

EBPI daagt je uit!

Op 5 november a.s. is EBPI als business partner van NLJUG met een stand aanwezig op J-Fall, hét Java-evenement van Nederland.

De organisatie, NLJUG, heeft weer een spraakmakend programma samengesteld op alle aspecten van Java Technology.  J-Fall is daarom ook dé beurs voor software ontwikkelaars, architecten, ICT managers, studenten en new media developers.
Wij nodigen alle bezoekers graag uit om bij onze stand met onze experts (mee) te discussiëren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Java en over JAVA development binnen EBPI.

Houd je wel van een uitdaging? Dan kun je bij onze stand ook deelnemen aan onze game! Hiermee maak je kans op een spectaculaire prijs waar menig 'developers hart', harder van zal gaan kloppen! De winnaar zal vanaf 10 november op deze website bekend gemaakt worden.

We hopen je te ontmoeten op 5 november bij de stand van EBPI, nr. 24!

 

 

J Fall Logo 2014 01

XML en XBRL processing met Scala en yaidom

Artikel "XML en XBRL processing met Scala en yaidom" door Chris de Vreeze Chris de Vreeze is ontwikkelaar bij EBPI en houdt zich bezig met het domein van XBRL processing. Hij was onder andere spreker tijdens Developers Day 2015 en op XML Londen dit jaar. In zijn artikel gebruikt Chris XBRL als voorbeeld voor complexe XML processing. Voorkennis over XBRL wordt niet verondersteld om dit artikel te volgen. Basiskennis van XML en van de Scala programmeertaal worden wel verwacht. Dit uitgebreide artikel geeft een goed beeld van waar sommige ontwikkelaars binnen EBPI zich mee bezig houden.

Lees hier zijn artikel.